Om oss

22.12.2018, 11:38

FK Sørøy Glimt ble stiftet i Hasvik 6. november 1987. Med på stiftinga var: Kristian Johansen, Snorre Sjursen, Einar Pettersen, Lars Hustad, Åge K. Johnsen, Per Sæther, Frank Fiva, Jonny Sarnes og Albert Larsen.

 

I
skyeneEtableringa av klubben ble gjennomført ved sammenslåing av Breivikbotn idrettslag og fotballgruppa til Hasvik Idrettslag. På den måten klarte man ved felles anstrengelser å høyne nivået på Sørøya.

 

Spillerne i klubben har med bakgrunn i klubbens beliggenhet blitt kalt "Guttan fra havet". Det kallenavnet er vi mektig stolt av og bidrar til ekstra profilering. Vi kan nok også være litt opp i skyene av og til!                                                                          Siden etableringa av klubben i 1987, har det vært nedgang i folketallet i Hasvik Kommune.  Det har medført større        utfordringer for klubben med hensyn til rekruttering, men gjennom aktiv innsats har laget klart å etablere et  tilfredsstillende nivå i 4. divisjon i Finnmark. (Etter omlegging av divisjonssystemet)

 

Klubbens tidligere leder gjennom mange år, persaeter.jpgPer Sæther, fikk for noen år siden endelig sin avløser. I 18 år har Per hatt ledervervet i laget og det står det utrolig stor respekt av.   I 1997 fikk da Per, som fortjent, Hasvik Kommunes kulturpris for sin innsats i lag og foreninger.  


Snorre har både som spiller og som trener vært med laget i tykt og tynt. Han har vært engasjert i det meste, alt fra det å spille fotball, trening og dugnader. I tillegg sørger han med sin utadvendthet å skape kontakter og sponsorer.    mer eller mindre hele klubbens historie har han vært engasjert som trener og/eller i tillitsverv i klubben. Det har vært nedturer og oppturer, "oppsigelser" og "come back", men en har alltid kunne regne med Snorre.

 

Dagens leder er Roy Mienna.  Dette vervet har han hatt siden Årsmøtet den 8. mars 2007.  Med andre ord så har Roy i 2017 sitt 10- års  jubileum som leder i FK Sørøy Glimt.  Forøvrig har Roy vært nestleder i styret siden 27. februar 2001.  Det står det stor respekt av.  Det, sammen med øvrig kontinuitet i styret, har gjort forholdene stabile i FK Sørøy Glimt.


Samhold gir styrke!

                            

Meritter
-1990 Opprykk til 4. divisjon etter kvalik mot Tana Bru
-1994 Opprykk til 3 div. Ble også kretsmester!
-2003 Opprykk til 3 div. Ble også kretsmester!
-2013 Opprykk til Troms/Finnmark 3. divisjon. Ble også kretsmester.